Fra dramalek til lekende forestilling




Lierposten 3. februar 2011

Drama er gøy!
Det synes barn og voksne i Akebakken barnehage i Lier. De inviterte derfor Alven til å kurse de enda mer i hvordan man kan dramatisere leken, hvordan improvisere fram lekesituasjoner som utvikler leken, og som utvikler de voksne til å bli enda mer lekne.

To grupper barn fikk tilbudet; det var HokusPokus og VirreVirreVapp *de har så morsomme navn på avdelingene i Akebakken barnehage*.

Første målet for HokusPokus (2 åringer) var å få alle med i aktivitetene når vi hadde dramasamlinger. Det er alltid noen barn som er 'frampå' og noen som er 'tilbaketrukket'. Barn skal få være som de er - og respekteres for det - men en pedagogisk tanke er å legge til rette for at de får prøvd seg på noe utover det utviklingsstadiet de er på i øyeblikket.

Det første målet for VirreVirreVapp (4 åringene) var å få de til å samarbeide med hverandre. Det er en begynnende utfordring for et menneske som hittil har vært mest selvsentrert.
Vi hadde en fast sang i starten på hver samling ("Vi si'r goddag!") - barn liker ritualer; føles trygt - og en fast sang på slutten av hver samling ("Nå er det slutt på samling", fra Snakkepakken).
Sammen med Sofusdokka fikk Alven god kontakt med alle barna, gjennom humor, musikk og HC Andersens fortelling om 'Den standhaftige Tinnsoldat'.

Sofusdokka
Sofusdokka gjorde en god jobb for å få dratt i land målet om å få alle HokusPokusene i aktivitet, og å få VirreVirreVappene til å samarbeide. Hva gjør man ikke for en god dokkevenn? Musikken (hentet fra Spotify) hjalp oss alle inn i den 'rette' stemningen, og holdt oss der *det er også god hjelpe i florlette skjerf*.

Drammens Tidende 2. februar 2011

Avslutningen på disse seks dramaleksamlingene ble en vellykket, lekende forestilling for foreldre og søsken, som vi satte opp i barnehagens lokale.

All ære til et lekent og samarbeidsvillig personale
i Akebakken barnehage!

Denne mailen kom til Alven etter endt oppdrag:

Kjære deg!
Takk for at du kom inn i barnehagen vår og beriket oss med deg og dine kunnskaper, og mest for at du viste oss din evne til å kommunisere med barn! Du er et godt forbilde!

Jeg skal gjøre mitt beste for å gjenkalle "Kari Anna-tilnærmingen" i vårt videre arbeid.

Personalet var så stolte av det de fikk vise frem i dag - og det er godt å oppleve for meg som deres leder. Du har inspirert og motivert! Vi har lært og fått nye ideer.

Foreldrene var rørt og mange fikk nye tanker om hva som er viktig for barna deres.


God klem fra Solfrid




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

LÆRERE PÅ BARNEHAGEBESØK - skoleforberedelse

Slik kan det bli fred på jord...

Eksplosive barn