Vil slå et slag for lesing i barnehagen

Det kan aldri bli for mye lesing i barnehagen, tror jeg :-)
Vi vet at jo mer barn blir lest for - og dess tidligere vi starter - jo bedre lesere òg skrivere! blir de når de kommer opp i skolealder.

Dessuten er det så mange andre fordeler; sosial utvikling, kulturell utvikling, emosjonell utvikling... og så videre og så videre. Bare fordeler med andre ord! For ikke å snakke om at det er gøy og underholdende med litteratur :-)

Lesefrøsidene hos Lesesenteret kan gi deg som voksen inspirasjon, så sett i gang; jo før jo bedre...Kommentarer

  1. Enig, god litteratur er viktig! Jeg mener at barn fortjener å bli presentert for et bredt og gjennomtenkt utvalg av bøker både på bokmål og nynorsk. Tilgang til litteratur på eget morsmål er også viktig for barn som har norsk som andrespråk. Bøker på ulike språk gir f.eks muligheter for samtaler rundt språk og om hvordan vi kan forstå hverandre, selv om vi snakker forskjellig.

    SvarSlett
  2. Akkurat der skal heldigvis barnehagen vår ha massevis av skryt - de leser masse for barna våre og leker eventyrene etterpå. Synes det er så fint! Selv pleier vi å ha lesestund før legging av frøkna, både til kveldsmaten og på sengekanten. Best tiden i løpet av hele dagen :) Tror ikke bare det er i barnehagen at lesing er viktig - det er sikkert motiverende å se at foreldrene også engasjerer seg i bøkene, tenker jeg.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Eksplosive barn

Barndommens elv

Barns egne uttrykk etter traumatiske opplevelser