Alvens pedagogiske fagblogg er ment som et supplement til Alvens egen nettside.

1. desember 2014

Foreldrerollen - service vs. kjærlighet?

Boka 'Foreldrerollen' er skrevet av Anne Nielsen, og gis ut på Cappelen Damm forlag. Den forteller om foreldrerollens ulike utfordringer, og setter fokus på foreldrene som 'De voksne' som har ansvar for å skape rammer og grenser, og klare å stå i det til barnets beste.

Forlagets egen bak-på-boka tekst:
Hvorfor er dagens foreldre så ettergivende og usikre? 
Mange foreldre overbeskytter barna og blander sammen service og kjærlighet. De gir barna mye makt som ikke følges av ansvar. Vi ønsker oss glade og fornøyde barn, men får i stedet små prinser og prinsesser som ikke lærer å ta hensyn til andre. På skolen blir det ofte bråk, fordi alle forventer oppmerksomhet og service.
Forfatteren gjennomgår ulike oppdragelsesstiler og tydeliggjør hva man kan forvente av barn på ulike alderstrinn. Hun forklarer hvorfor dagens barneoppdragelse er ettergivende og hvilke konsekvenser det får. Her får du gode tips om personlig autoritet i praksis, og om hvordan du kan unngå skyldfølelse. Boken inneholder mange eksempler foreldre vil kjenne seg igjen i.


Å oppdra barn krever handlekraft og vilje til å stå oppreist selv når ungene ikke liker det vi bestemmer. Ta foreldremakten tilbake og bli en trygg voksen som barn kan stole på!

Denne boka er den beste foreldreveiledningsboka jeg har lest noen gang, og jeg har lest oppdragelseslitteratur i 30 år. Teksten er konkret, delt inn i oversiktlige kapitler og lettfattelig skrevet, selvom den går i dybden. Den kan leses litt og litt, og brukes som oppslagsbok.

Boka er sterkt å anbefale, ikke bare for foreldre, men også for alle andre som har med barn og gjøre!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar