Alvens pedagogiske fagblogg er ment som et supplement til Alvens egen nettside.

2. juli 2010

LEKETIPS 2

Du har sett og opplevd hvordan barn går ut og inn av roller? Med litt øvelse kan du lett gjøre det samme :-) Veldig morsomt! Du bare tar...

Du bare tar en tilfeldig ting (en rekvisitt som det heter på drama-/teaterfagspråket) som ligger i nærheten av deg og setter det på hodet, ser deg i speilet... og vips så er du faktisk ikke deg, men for eksempel et troll! Snilt troll? Farlig troll? Mystisk troll? Redd troll? ... Det må du spørre speilbilde om!

Det er selvfølgelig mye lettere å komme i denne tøysemodusen hvis du er sammen med ett eller flere barn som gjør det samme. De inspirerer deg til å slappe av og utfolde deg :-) Finn noe rart å ha rundt deg eller på hodet, det er lettest. Gøyest er det hvis dere har samlet noe i en kurv eller en stor veske. Disse tilsynelatende enkle tingene eller plaggene blir til spennende rekvisitter og kostymer i leken.

Speil - eller et vindu man kan se seg i - er viktig i denne sammenhengen; da får du nemlig hilst på din nye rollefigur... og plutselig kommer det en stemme og et kroppspråk fram, som du ikke har hørt eller sett før. Oiii - tøft :-)

Bare hold på så lenge som du føler for, noen ganger vil rollefiguren avslutte tidlig, mens andre ganger kan den virkelig ta av!

Foranledningen til dette bilde var at jeg ristet noen tepper og et sitteunderlag av langhåret sau. Plutselig havnet denne skinnlappen på hodet mitt, og jammen dukket det opp et muntert troll. Jeg har også opplevd å være i skogen med barnehagebarn, og der innimellom store steiner og mose ble jeg forvandlet til et skogstroll som spiser barnehagebarn. Skrekk og gru så mye fryd og løping det ble, men trollet ble ønsket fram flere ganger av de samme barna som stod i fare for å bli "spist"!
Et nydelig silketørkle førte en gang "Den indiske damen" inn i meg, og en annen gang var et par 50talls solbriller det som skulle til for at jeg fikk en rollefigur som snakket gebrokkent amerikansk-norsk... Mye kan skje med deg hvis du bare slipper det til :-)

2 kommentarer:

  1. Tusen takk for leketips! Jeg tar dem med meg, ut i hverdagen :)

    Det er så herlig å oppleve voksne som leker, og som gjør det MED og ikke bare FOR barna.

    Stor klem til deg!

    SvarSlett
  2. Takk selv! Veldig god tilbakemelding å få :-) Jeg blir bare mer og mer begeistret for å leke etterhvert som tiden går!

    SvarSlett